Robin van Persie: Teambuilding

Áls het Nederlands elftal een rol van betekenis wil spelen op het wereldkampioenschap dan zijn twee zaken van groot belang: Robin van Persie en Arjen Robben dienen fit te blijven en Oranje zal als eenheid moeten opereren. Voor eigen belang en gekwetste ego’s is geen plaats in Brazilië, teamgeest staat op de eerste plaats. Juist Robben en Van Persie lijken dat terdege te beseffen.

De aanvoerder (Van Persie) en vice-captain (Robben) nemen dan ook het voortouw in het groepsproces. Ze gebruiken hun status, die van gelouterde, internationale topspelers, niet om zich boven de rest van de selectie te plaatsen, maar gebruiken hun grote ervaring juist om de jonge spelers ervan te doordringen dat er mooie dingen kunnen gebeuren in Brazilië, zo lang ze als spelers maar dicht bij elkaar blijven.

Bruno Martins Indi vertelde aan de media hoe belangrijk zijn gesprekken met Arjen Robben voor hem waren. Robben drukte zijn jonge collega op het hart vooral in zichzelf te blijven geloven, ondanks alle kritieken van buitenaf. Ook Van Persie laat geen mogelijkheid onbenut om zijn jonge ploeggenoten te laten merken dat ze er echt bij horen. Een klein gebaar volstaat vaak.

Het is bekend dat de spelers met elkaar communiceren in een What’s app-groep. Toen Van Persie in maart in het Champions League-duel met Olympiakos ter aarde stortte en naar zijn knie greep, regende het dan ook berichtjes van zijn ploeggenoten. De aanvaller van Manchester United kon zijn teamgenoten gelukkig als snel gerust stellen en informeerde ook even bij hen, hoe zij ervoor stonden.

Zo sprak hij Stefan de Vrij die met Feyenoord aan een uitstekende serie bezig was. De Vrij vertelde Van Persie dat een deel van de competitiewedstrijden dat weekeinde was uitgesteld in verband met de nucleaire top die in Nederland gehouden werd en dat hij van de gelegenheid gebruik maakte om zijn maat Marco van Ginkel op te zoeken in Londen. De middenvelder zou dat weekend zijn rentree maken bij de beloften van Chelsea na langdurig (knie-)blessureleed.

Van Persie, die zelf jaren in Londen woonde, hoorde het verhaal van De Vrij aan en een plannetje was geboren. Hij vertelde De Vrij over een restaurantje in Londen waar je heerlijk kon eten en overtuigde de jonge Feyenoorder om er met Van Ginkel te gaan eten.

De Vrij vloog dat weekend naar Londen, zag Van Ginkel zijn rentree maken en toen de twee internationals ’s avonds nog wat gingen eten, herinnerde De Vrij zich de tip van, Van Persie. De twee zochten het restaurantje op, stapten er naar binnen en brachten er de avond door. Toen ze aan het eind van de avond om de rekening vroegen, wachtte hen een aangename verrassing.

“You don’t have to pay guys,” vertelde de restauranteigenaar hen.  “Robin van Persie already did.”

Getagged , ,

Plaats een reactie